Kristi Morris Photo
Kristi Morris Photo

Longines Legend Diver Watch Review [Reference L3.674.4.50.6] - En hyldest til et klassisk dykkerur fra 1960

Longines Legend Diver Reference L3.674.4

Longines Legend Diver er et ægte vintage-inspireret ur, der ærer det klassiske Longines Reference 7042 dykkerur fra 1960.



Jeg har for nylig haft fornøjelsen af ​​at bære og nød helt den samlede oplevelse på håndleddet samt muligheden for at lære mere omhistorien om Longines-mærket.

Følgende uranmeldelse dækker alt hvad du behøver at vide om Legend Diver 10th Anniversary-udgaven med et nyt milanesisk armbånd inklusive:

Tjek pris [Amazon]



Hurtig historie om Legend Diver Series

Longines Legend Diver Series fra Heritage Collection

Longines 'første strejf i dykkerure begyndte i slutningen af ​​1950'erne med frigivelsen af ​​Nautilus Skin Diver. Derefter fulgte den schweiziske urmager i 1960 op på Nautilus Skin Diver med lanceringen af ​​et andet dykkerur - Longines Reference 7042.



På mange måder lignede Reference 7042 den første Nautilus Skin Diver æstetisk, men den var lidt større i størrelse og indeholdt nogle bemærkelsesværdige funktioner, som diskuteres nedenfor. Efter udgivelsen blev Reference 7042 et populært dykkerur for Longines-mærket og ville i sidste ende blive inspirationen til Longines Legend Diver-serien.

Longines frigiver The Legend Diver i 2007

Longines Legend Diver, også kendt som 'LLD', blev først udgivet i 2007 som en del af Heritage Collection og hyldede den originale Longines Reference 7042 fra 1960.

At genoplive et vintageur ved at genudgive en moderne model er på ingen måde en let opgave. Tilføjelse eller fjernelse af for meget kan hurtigt forringe karakteren af ​​et klassisk ur og besejre formålet med at genproducere uret i første omgang.



Derfor er jeg altid imponeret, når jeg ser en vellykket genproduktion som Legend Diver, der tilfredsstiller vintageentusiaster og samler samt den moderne urbærer.

Legend Diver er blevet et særligt populært ur blandt vintageurentusiaster netop fordi det opretholder så meget af det æstetiske design set i det originale ur fra 1960, samtidig med at det forbedrer ydelsen og anvendeligheden til moderne brug.

Siden den første genudgivelse af Legend Diver i 2007 har Longines-mærket frigivet adskillige andre udgaver af uret, herunder en genudgivelse fra 2009 og dens seneste 10-års jubilæumsudgave i 2017.

Longines Legend Diver Reference L3.674.4.50.6 (10th Anniversary Edition) Med Milanese armbånd

For at fejre succesen med Legend Diver udgav mærket en speciel 10-års jubilæumsudgave (Reference L3.674.4.50.6) med et nyt milanesisk mesharmbånd i 2017.

Resten af ​​denne artikel beskriver min oplevelse med 10-års jubilæumsudgaven af ​​Legend Diver samt nogle interessante sammenligninger mellem denne model og uret fra 1960, der inspirerede den.

Tekniske specifikationer for uret

Genudstedelse af Legend Diver Watch fra Longines ure

Følgende liste indeholder nogle af de vigtigste specifikationer for Legend Diver-uret:

  • Referencenummer: L3.674.4.50.6
  • Bevægelsestype: Automatisk
  • Bevægelseskaliber: Longines Caliber L633 (ETA2824-2)
  • Sagens diameter: 42mm
  • Sagstykkelse: 14 mm
  • Sagsmateriale: Rustfrit stål
  • Armbåndsmateriale: Rustfrit stål
  • Armbåndsspænde: Tredobbelt sikkerhedsfoldelås
  • Armbåndstype: Milanese
  • Strømreserve: 38 timer
  • Vandafvisende: 30 bar / 300 meter

På håndledsanmeldelsen, nøglefunktioner og fotos

Longines Legend dykkerur med armbånd fra Milanese

Efter at have brugt Legend Diver i et par dage må jeg sige, at jeg virkelig nød oplevelsen og var meget imponeret over uret generelt.

Jeg må rose Longines for at være tro mod designet af den originale model fra 1960, når det kommer til Legend Diver genudstedelse. Uret har et unægteligt vintage-look, men det er ret alsidigt, da det problemfrit kan integreres i en moderne garderobe.

Longines har også gjort et stort stykke arbejde med at forbedre nogle af de tekniske aspekter af det originale urur uden at forringe dets karakter.

Størrelsen på uret

Legend Diver Watch fra Longines med kop Cappucino

Legend Diver har en diameter på 42 mm og 14 mm tykkelse, hvilket er i overensstemmelse med Reference 7042.

Jeg har tendens til at bære relativt mindre ure, så jeg troede, at dette ur måske først var for stort. Imidlertid indså jeg hurtigt, at uret faktisk 'slides' meget mindre på håndleddet og ikke ser så stort ud som jeg afbildede.

Efter et par timers brug af Legend Diver tænkte jeg ikke to gange over størrelsen. Faktisk blev jeg værdsat, at Longines-mærket besluttede at være tro mod dimensionerne på det originale ur fra 1960, da de designede Legend Diver-genudgivelsen.

En enkel og elegant urskive

En af mine yndlings ting ved Legend Diver er det enkle design af skiven.

Longines Legend Diver Date urskive

Off-white timemarkører og indekser er indstillet mod en dyb sort lakeret urskive, der gør uret meget let at læse. Jeg kan især lide den off-white farve, der opnår læsbarheden, der er så vigtig i et dykkerur, samtidig med at uret får et unikt og unægteligt retro-look.

Der er også en lille mængde Super-LumiNova på timeviseren, minutviseren og indekser for at forbedre læsbarheden om natten.

I overensstemmelse med det overordnede enkle design er ordene 'Automatisk' og 'Longines' de eneste forekomster af tekst, som du finder på urskiven. Resten af ​​de vigtige oplysninger om uret, såsom referencenummer og vandmodstand, er indgraveret på bagsiden af ​​sagen.

Skiven, der er indkapslet under et hvælvet safirglasglas, har også et lille datovindue (diskuteret nedenfor), hvor markeringen klokken 3 ville være.

Tilføjet datovindue

Formentlig det mest kontroversielle element i Legend Diver er den tilføjede datokomplikation.

Longines Reference 7042 havde ikke en datokomplikation, men en er blevet tilføjet i de nyere udgaver af Legend Diver klokken 3.

Vinduesdato på Longines Legend Dive Watch

Det er værd at bemærke, at den første udgave af Legend Diver genudgivelse, der blev udgivet i 2007, ikke havde en datofunktion, og det var først i 2009-udgaven af ​​Legend Diver, at datovinduet blev tilføjet.

Bemærk: Legend Diver fra 2007 omtales ofte som Longines Legend Diver “No Date” og er meget populær blandt entusiaster i vintageur.

Nogle vintageur-entusiaster vil være hurtige til at kritisere det tilføjede datovindue og hævde, at det ikke er sandt til urets originale design. Dette kan være sandt, men i sidste ende har datokomplikationen gjort dette ur meget mere praktisk, og jeg tror, ​​at Longines gjorde et godt stykke arbejde i overensstemmelse med det overordnede æstetiske design, når det blev føjet til urskiven.

Som du kan se på billedet ovenfor er datohjulet sort, og de udskrevne datonumre stemmer overens med den off-white farve, der ses på resten af ​​urskiven. Som et resultat, tilføjes tilføjelsen af ​​datovinduet som en meget subtil tilføjelse til urskiven som helhed.

Intern tovejs roterende ramme

Sandsynligvis det mest bemærkelsesværdige træk ved Legend Diver er den interne roterende ramme. Ligesom Reference 7042 har Legend Diver entovejs roterende ramme inde i sagen.

Longines Legend dykkerur med milanesisk armbånd

Tjek pris [Amazon]

Den indvendige ramme giver uret et tydeligt udseende og er en unik funktion, der adskiller det fra mange andre dykkerure med eksterne rammer. Mens den roterende ramme er beregnet til dykkere til at spore deres lufttilførsel under vand, kan den lige så let bruges til andre formål.

Bemærk: Rammen kan drejes i begge retninger ved hjælp af den øverste skrue-ned krone, der er placeret klokken 2. Den nederste skruetone, der er placeret ved klokken 4, bruges til at indstille klokkeslættet og manuelt vikle uret.

Superkompressor og etui tilbage med præget dykker

En af de mest bemærkelsesværdige funktioner i Reference 7042 er brugen af ​​et Super Compressor-etui, og Longines fastholdt denne nøglefunktion i genudgivelserne.

Super Compressor-metoden, udviklet af den schweiziske producent E. Piquerez SA (EPSA), blev brugt i mange dykkerure fra velrenommerede urmagere mellem 1950'erne og 1970'erne. Den patenterede forseglingsmetode til sagen bruger det stigende hydrostatiske tryk, der oprettes, når et ur nedsænkes længere under vand for at skabe en stadig tættere tætning på sagen. Med andre ord, jo dybere en dykker går under vand med uret, jo strammere bliver forseglingen på sagen.

Jeg kan også godt lide sagen tilbage, som har det samme nøjagtige prægede billede af en dykker, der holder en spydspistol, der blev set på Longines 'originale Diver Reference 7042.

Longines Legend Diver Case Back og melanisk armbånd

Yderligere oplysninger om uret er også indgraveret på den rustfrie stålkasse, der omgiver den prægede dykker, inklusive vandmodstand, modelens navn, referencenummer og ordene 'Swiss Made.'

Milanese mesh armbånd og andre remmuligheder

Longines Legend Diver Watch On Wrist

10-års jubilæumsudgaven af ​​Legend Diver har et nyt Milanese mesh-armbånd lavet af rustfrit stål, der parrer sig meget pænt med rustfrit stålhus for et look, der er både glat og retro.

Dette er en god tilføjelse til tidligere udgaver af Legend Diver-serien, som enten indeholdt en sort gummirem eller en sort syntetisk nylonrem med kontrastsømme.

Desuden er det milanesiske mesharmbånd meget behageligt på håndleddet og er et af de mange elementer, der hjælper med at differentiere dette ur uden at være “klæbrig” eller prangende.

Efter min mening giver det milanesiske armbånd uret et karakteristisk retro-look, som jeg elsker. Men hvis du er tilbøjelig, kan du let bytte det milanesiske armbånd ud med de sorte stropper, der er nævnt ovenfor, eller endda en brugerdefineret læderrem for at give uret et helt andet look til en række lejligheder.

Se pris: Hvor meget koster Legend Diver?

Denne særlige reference til Longines Legend Diver sælges for USD $ 2.400 og det kan købes på .

Legend Diver produceres dog også i to andre henrettelser, der kommer med forskellige remmuligheder og sælges til forskellige prispunkter. Tabellen nedenfor viser de vejledende detailpriser for forskellige referencer til Longines Legend Diver ur:

Officiel detailpris for Longines Legend Diver

Rem / armbånd Referencenummer Butikspris
Sort tekstureret læderrem L3.674.4.50.0 2.300 $
Rustfrit stål Milanese armbånd L3.674.4.50.6 2.400 $
Sort gummirem L3.674.4.50.9 2.650 $

Du kan købe en helt ny Legend Diver til priserne vist ovenfor gennem den officielle Longines E-Shop, men det er også muligt at finde uret til mindre hos mange online-urforhandlere.

Værdi for pengene

Når det kommer til prisen på et ur, husker jeg altid den værdi, jeg får for de penge, der bruges. Efter at have brugt Longines Legend Diver i et par uger kan jeg med sikkerhed sige, at uret tilbyder enestående værdi for sin pris og er ret overkommeligt sammenlignet med de fleste high-end dykkerure.

Tjek pris [Amazon]

Afsluttende tanker

Alt i alt nød jeg ganske min tid på at bære Longines Legend Diver L3.674.4.50.6 og var tilbageholdende med at opgive den i slutningen. Hvis du ønsker at komme ind i dykkerure eller nyde vintage ure generelt, så synes jeg Legend Diver er en fantastisk mulighed, der giver stor værdi for pengene.